Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κρίθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Μαντούβαλος, για υπόθεση που σχετίζεται με το παραδικαστικό κύκλωμα. Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης επτά ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά είχε δώσει εντολή στον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου να καταθέσει ποσό επτά εκατομμυρίων δραχμών σε λογαριασμό του πρώην ανακριτή Ευ. Καλούση για να έχει ευνοϊκή έκβαση σε υποθέσεις του.
Για την ίδια υπόθεση ο πρώην βουλευτής είχε απαλλαγεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο το 2010, αλλά ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφασή, καθώς, λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση της απόφασης, ο συγκατηγορούμενός του επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης που είχε καταδικαστεί και σήμερα καταζητείται μίλησε για νέο κύκλωμα. Επίσης, είχε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για "εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου", εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκ. Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο, που, όπως είχε ισχυριστεί, "γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΑΡΧΕΙΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΛΗΠΩΝΤΩΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ  ΑΛΛΟΥΣ  ΝΑ ΔΙΚΑΖΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΕΒΥΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ.